Tel:(+4) 0745.292.452

Beneficiile consumului de polen

Beneficiile consumului de polen

Polenul este unul dintre cele mai de pret daruri ale naturii catre om fara de care inmultirea plantelor nu s-ar putea realiza. Florile si pomii fructiferi ar fi condamnati la disparitie daca nu ar mai exista transportatorii de polen, cum sunt albinele. Aceastea isi umplu saculetul de polen si il depoziteaza in stup pentru hrana lor zilnica. Mai tarziu, cand viziteaza o alta floare, granulele de polen ramase pe albina de la floarea anterioara iau contact cu noua planta si astfel se produce polenizarea.

Mierea de albine vs. zahar

Mierea de albine vs. zahar

Va intrebati deseori care sunt diferentele dintre mierea de albine si zahar si care este cea mai sanatoasa optiune pentru a va indulci bauturile sau preparatele culinare? In primul rand, mierea de albine este un aliment natural, in timp ce zaharul este obtinut in urma unui proces de fabricatie. Desi au in comun gustul dulce, glucoza si fructoza din compozitie, cele doua alimente difera foarte mult de la proprietati, pana la actiunile asupra corpului nostru. Iata ce contin zaharul si mierea de albine si ce efecte pot avea acestea la nivelul organismului nostru.

Pastura, produsul minune din stup

Pastura, produsul minune din stup

Pastura sau painea albinelor este unul dintre cele mai valoroase produse apicole care se gasesc in stup. El rezulta din polenul adus de albine si depozitat in celulele fagurelui care, sub influenta microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din stup, trece prin numeroase transformari biochimice care ii schimba structura:
- dispare capacitatea germinativa
- zaharoza se transforma in monozaharide
- monozaharidele se transforma partial in acid lactic
- creste continutul de vitamina K
- se mareste gradul de conservabilitate a produsului
- se elibereaza un numar mai mare de granule de polen

miere de albine naturala

Cum recunosti mierea de albine naturala

Cum recunoasteti mierea de albine naturala

Cu siguranta ati auzit despre mierea falsificata, des intalnita pe rafturile supermarketurilor. Aceasta nu doar ca isi pierde proprietatile si beneficiile, dar este si un pericol pentru sanatate, provocand dezechilibre la nivelul organismului.

Potrivit prof. univ. dr. Liviu Alexandru Marghitas. acesta afirma intr-o lucrare ce ii apartine, ca principalele modalitati de a falsifica mierea de albine sunt cele indirecte, cand albinele sunt hranite cu zahar si falsificari directe, cand se adauga substante corectoare pentru modificarea anumitor caracteristici si insusiri ale mierii.

CONTACTATI-NE