Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PDFPrint

feed Miere de mana

Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.

Mierea de mana se mai numeste si miere de padure deoarece ea se obtine in zonele de padure care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc).

Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala(mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substantă dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producătoare de mană. Acest tip de zahăr are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a cărei compozitie melezitoza depăseste 15% poate cristaliza chiar în faguri, imediat ce a fost produsă de albine.
Mierea de mana are o culoare mai deschisa in forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze. În general, mierea de pădure are o consistentă fluidă.

Culoarea mierii de mană este brună, cu nuantă verzuie, rosiatică sau pronuntat negricioasă. Ca si intensitate, gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită continutului crescut de substante minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană are o nuantă usor lesietică.
Mierea de mană conţine substanţe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alţi pigmenţi. De asemenea, a fost  evidenţiat conţinutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.
Substantele minerale continute de mierea de mană sunt mai mari (de 5 sau chiar 10 ori ) decât în mierea de flori, la fel si substantele proteice si unii acizi.
Av├ónd alt─â origine, ea este lipsit─â de uleiuri volatile ┼či de aroma specific─â mierii de flori. Mierea pur─â de man─â are foarte putin polen, acesta provenind ├«n special de la plantele anemofile.

Culoarea inchisa a mierii de mana (brun-verzuie inchisa) se datoreaza continutului bogat in substante minerale.

Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Asa cum am mentionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.

Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.



Selecteaza dupa:

Miere de mana 950g

Miere de mana recoltata la padure de foioase.
39.00RON
Media de evaluare a clientului:
0 stars  Total voturi: 0

Miere de mana 400g

Miere de mana recoltata la padure de foioase.
19.00RON
Media de evaluare a clientului:
0 stars  Total voturi: 0


Last Updated: vineri, 25 iulie 2014 23:02