Tel:(+4) 0745.292.452

Capaceala de albine

Pagina:

Capaceala de albine - scurta descriere

Capaceala de albine sau capacelele de fagure rezulta la extractia de miere de albine. Pentru ca mierea naturala sa fie complet maturata de catre albine trebuie ca fagurele cu miere sa fie minim 2/3 capacit. Pentru a se putea extrage mierea se inlatura capacelele de faguri cu ajutorul unui cutit sau unei furculite de descapacit. Capaceala de albine (se mai spune si capacele de fagure, capaceala sau descapaceala) este un amestec de miere, ceara si uneori propolis.

Capaceala poate fi folosita ca un dulce sanatos si reconfortant, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Capaceala trebuie tinuta intr-un loc uscat, intunecos si racoros, eventual si intr-un recipient inchis la culoare, altfel existand riscul aparitiei gaselnitei. Si fagurele de miere si capacelele sunt produse "vii" si permit dezvoltarea acestor larve, in special vara sau daca sunt tinute la caldura.

 

Invitatie la casuta albinelor 

Astazi, Albinuta Api i-a invitat pe cei cei doi curiosi, Voinicul si Viteazul , in vizita la casuta albinelor.
Albinuta Api: Bine ati venit, dragii mei! Casa noastra este cam aglomerata, asa ca va invit sa luati loc pe bancuta de langa stup. Cu ce va servesc?
Voinicul si Viteazul in cor: Miere proaspata!
Albinuta Api: Exact la asta ma gandeam si eu! Puteti arunca o privire pana aduc eu desertul vostru preferat, dar cu grija, sa nu le deranjati pe surorile mele.
Voinicul: Da! Noi suntem baieti cuminti. Ce fac albinutele acolo?
Albinuta Api: Sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis pentru ca mierea noastra sa isi pastreze toate calitatile ei naturale. Acest proces poarta numele de “capaceala”.
Viteazul: Asa cum face mami cu borcanele de dulceata?
Albinuta Api: Chiar asa! Si noi ne conservam bine mierea din fagure. Ceara noastra impiedica patrunderea aerului sau a invadatorilor in stup, iar propolisul are rol de sterilizator al mierii. Numai ca exista o diferenta: din borcanul mamei voastre consumati doar dulceata, insa la noi chiar si “ambalajul” este de mancare. Nu radeti! Puteti consuma capaceala de albine, rezultata in momentul extragerii mierii, prin descapacirea fagurelui. Este un amestec minunat de miere, ceara si uneori propolis.
Voinicul: Eu stiu cum sa mananc! La fel ca fagurele: il mestec pana cand ceara se topeste in gura. Asa-i?
Albinuta Api: Bravo! Asa este! Incepeti sa invatati repede. Uite, intre timp v-am adus mierea prospata pe care v-am promis-o. Pofta buna!

Company MAXXmarketing GmbH

CONTACTATI-NE