Tel:(+4) 0745.292.452

Miere cu nuci

Pagina:

Miere cu nuci - scurta descriere

Miezul de nuca este un aliment delicios si este folosit in bucatarie la prepararea deserturilor. Dar in afara de asta, miezul de nuca are o compozitie si niste proprietati extrem de valoroase, fiind recomandata profilactic si terapeutic pentru o multime de afectiuni.
Nuca are in compozitia sa proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P) minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier), acizi grasi si fibre.

Prin consumul de nuca (nu mai mult de 4-5 nuci pe zi), organismul va avea o multime de beneficii.

Amestecul apicol de miere cu nuci imbina intr-un mod ideal proprietatile celor doua alimente. In general, amestecul de oleaginoase (seminte de floare, de dovleac, migdale, etc) cu miere naturala scoate in evidenta beneficiile acestora.
Nucile trebuie mestecate pe indelete inainte de a fi inghitite.

Atentie! Celor cu probleme hepatice li se recomanda un consum mai scazut de nuci.

 

Duble beneficii, dubla placere a gustului

Albinuta Api: Viteazule, de ce ai degetele verzi?
Viteazul: Api, stii ca imi plac tare mult nucile si nu mai am rabdare pana sa se coaca. Uite, ele acum sunt inca verzi, iar miezul lor, desi este inca necopt, are un gust placut. Singura problema este aceasta, imi pateaza degetele. Off!
Albinuta Api: Daca spui ca nu mai ai rabdare pana la toamna, uite, am ceva mult mai bun, care nu are decat beneficii pentru tine.
Viteazul: Ce este? Ce ai pentru mine?
Albinuta Api: Inchide ochii si gusta asta! Dar sa mesteci bine!
Viteazul: Iammiii, e tare dulce! E nuca!
Albinuta Api: Da, este miere cu nuci. Acest amestec este un desert dulce, cu foarte multe proteine si vitamine. Nutritionistii spun ca prin consumul de nuca, ajutam organisamul nostru sa fie mai puternic si bogat in vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P, grasimi nesaturate, acizi grasi Omega 3 si minerale preum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier. Si stii care este cea mai buna parte?
Viteazul: Spune-mi!
Albinuta Api: Nuca ajuta si la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare, la buna functionare a sistemului nervos si musculaturii. Alaturi de miere, proprietatile celor doua alimente se potenteaza reciproc si astfel, ne bucuram de duble beneficii si dubla placere a gustului. Nu degeaba in Egiptul antic se folosea foarte mult mierea in scoli. Se spune ca elevii care consumau miere erau mai dezvoltati fizic si intelectual.
Viteazul: Multumesc, Api! Mierea cu nuca este de acum preferata mea!

Company MAXXmarketing GmbH

CONTACTATI-NE