Tel:(+4) 0745.292.452

Miere de Balta

Pagina:

Mierea de balta - scurta descriere

Mierea de balta se face toamna si este ultimul cules al albinelor din sezonul apicol, dupa culesul de la floarea soarelui.

Pe malul si in Delta Dunarii, in zonele care au fost inundate primavara, dupa retragerea apelor, apare flora spontana care este compusa din butoias, sulfina, lemnie, palamida, izma si altele. Se mai foloseste si denumirea miere de Delta. Atunci cand cantitatea de izma este dominanta (peste 70%) se poate considera miere de menta. Culoarea variaza de la galben-roscat la verzui-brun. Poate avea un gust dulce-acrisor, cu o racoreala la final datorita mentei.

Cristalizeaza in granule marunte. Mierea de balta are un continut ridicat de vitamina C si este tonifianta.

 

In Delta Dunarii cu Albinuta Api si Capitanu

Capitanu: Ce zi frumoasa de toamna!. Si ce loc minunat.. ne aflam in Raiul pasarilor si al pestilor, Delta Dunarii. Asculta freamatul stufului si zgomotele naturii, priveste pasarile migratoare..
Voinicul: Este foarte frumos aici, atat de multa liniste, atat de diferit de orasul nostru. Si uite..albinutele au ajuns pana aici. Dar ce fac la malul Dunarii? De ce stau acolo, Albinuta Api?
Albinuta Api: O sa iti arat exact ce facem noi in acest loc minunat. Primavara de regula creste nivelul Dunarii ca urmare a topirii zapezilor si ploilor abundente. Dupa o vara secetoasa, apele se retrag si apare flora spontana care este compusa din butoias, sulfina, lemnie, palamida, izma si altele. Din flora spontana noi producem miere de balta, cunoscuta si dupa numele miere de delta, miere de lunca, sau miere de menta, atunci cand cantitatea de izma este dominanta (peste 70%).
Voinicul: Si de ce este mierea de balta asa aparte?
Albinuta Api: Este populara deoarece are cantitati mari de vitamina C in componenta sa.
Capitanu: Are si un gust foarte bun dulce-acrisor, cu o racoreala la final datorita mentei.
Voinicul: Si cum ne ajuta?
Albinuta Api: Continand totodata si uleiuri volatile specifice, are proprietati antispastice si favorizeaza digestia. Strabunii o consumau mereu dupa masa in exact perioada asta: toamna. Acum o producem si este proaspata, asa ca hai sa savuram!

Company MAXXmarketing GmbH

CONTACTATI-NE