Tel:(+4) 0745.292.452

Miere de Rapita

Pagina:

Mierea de rapita - scurta descriere

Suprafete intinse pe intreg teritoriul tarii sunt cultivate cu rapita, o planta oleaginoasa. Astfel, in luna mai a fiecarui an, mergand pe drumurile tarii, vedeti lanurile galbene de rapita.

Mierea de rapita este o miere de albine interesanta, usor de deosebit fata de celelalte sorturi de miere, in primul rand prin culoarea alba, cateodata alb-gri-galbui, si datorita consistentei cremoase "gen serbet". Mierea de rapita are un miros specific, usor neplacut cu iz de varza, dar are un gust placut si mai putin dulce decat alte tipuri de miere.

Cristalizarea mierii de rapita intervine foarte rapid datorita continutului ridicat de glucoza (dextroza), net superior celui de fructoza (levuloza). Din acest motiv, mierea de rapita se gaseste numai sub forma cristalizata, indiferent de perioada din an.

 

Lanul de rapita si mierea vindecatoare

Capitanu: Copii, vedeti lanul acela galben care se intinde in fata noastra?
Viteazul: Da, da, este floarea-soarelui!
Voinicul: Nu este adevarat, este rapita, nu-i asa? 
Capitanu: Da, este rapita. Mierea voastra preferata este creata de albinutele noastre din nectarul acestor flori. Ce stiti voi despre mierea de rapita?
Voinicul: Este foarte usor de deosebit de celelate sortimente pe care le-am gustat. Este cremoasa ca un serbet si are o culoare alb-galbuie.
Viteazul: Se topeste in gura, desi este mereu cristalizata.
Capitanu: Foarte adevarat. Stiti cat efort ar depune o albinuta daca ar produce singura 1 kg de miere de rapita? Ar face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul planetei. Bineinteles ca ar trebui sa traiasca si de 100 de ori mai mult, motiv pentru care albinutele lucreaza impreuna.
Viteazul: Sunt atat de harnicute si organizate… si totusi atat de mici.
Capitanu: Asa este. Tocmai de aceea trebuie sa fim recunoscatori naturii ca ne pune la dispozitie atat de multe minunatii care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si vitalitatea, sa ne intarim organismul si sa ne bucuram in acelasi timp de o bogatie de arome. Specialistii recomanda mierea de rapita ca adjuvant in bolile de ficat, rinichi si stomac. Iar continutul ridicat de vitamina E o recomanda in mastile cosmetice pentru lupta impotriva imbatranirii premature a pielii. 
Voinicul: Multumim, dragi albinute, pentru tot ce ne oferiti!

Company MAXXmarketing GmbH

CONTACTATI-NE