Tel:(+4) 0745.292.452
miere naturala proprietati curative

Mierea naturala - caracteristici, proprietati, cristalizare

Caracteristicile organoleptice si cristalizarea mierii

Mierea este un aliment natural extreme de valoros produs de albine prin trasformarea enzimatica a nectarului floral sau a unor sucuri extraflorale. Asadar, dupa origine sunt doua tipuri de miere naturala (evident intotdeauna doar produsa de albine): florala (din nectarul florilor) si extraflorala (miere de mana sau de padure). Mierea de albine din nectarul florilor poate fi monoflora: miere de salcam, miere de tei, miere de floarea soarelui, miere de rapita si miere poliflora (din mai multe plante melifere): miere de mai, miere de balta, miere de faneata, etc. Mierea de mana poate fi de origine animala sau vegetala. De asemenea, poate fi obtinuta in zona padurilor de conifere (de brad, de pin, etc) sau in zona padurilor de foioase (de stejar, de fag, etc).

CONTACTATI-NE