Tel:(+4) 0745.292.452

Cum alegem corect un fagure cu miere

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Fagure cu miere capacit sau nu?

Fagure cu miere
Fagure cu miere

Acum cateva saptamani am dus o comanda la niste clienti-prieteni  care lucreaza impreuna in cadrul aceleasi firme, in Bucuresti. Asa cum obisnuim, pentru comenzile mai mari, oferim cate un bonus. De data aceasta a fost o bucata de fagure. A doua zi m-a sunat una din cele care au gustat din fagure si mi-a spus ca a fost minunat fagurele respectiv. Ca mai mancase fagure dar ca niciodata nu fusese asa plin cu miere si asa delicios. I-am multumit frumos si ne-am revazut la urmatoarele comenzi.

Intre timp, vizitand targuri de miere si urmarind unele reportaje la TV cu apicultori care de altfel se laudau cu o calitate excelenta, am observat ca, in afara de mierea care era toata fluida in luna martie, fagurii erau foarte albi si frumosi estetic dar necapaciti.

M-am intors acasa si l-am rugat pe Voinic sa vorbeasca cu Albinuta Api si sa concluzioneze cum trebuie sa arate un fagure cu miere ca sa fie gustos si sa profitam de toate beneficiile lui.

 

Voinicul: Albinuta Api, te rog sa ma inveti cat mai multe despre fagurele cu miere.

Albinuta Api: Cu mare placere Voinicule. In primul rand ai spus foarte corect fagurele cu miere. Fagurele noi totdeauna il construim din ceara si il umplem cu miere, deci e usor gresit sa spui fagure de miere.

Voinicul: Bine Albinuta Api, am sa tin minte.

Albinuta Api: Cand mierea este in starea perfecta ca si gust, culoare, umiditate si are toate celelalte caracteristici doar de noi stiute, acoperim si inchidem ermetic celulele cu ceara. In plus, inainte de a sigila celulele, mai introducem niste enzime ca sa o conserve si sa sa se pastreze perfect. In imaginile alaturate poti vedea  cum construim un fagure, un fagure gol, unul cu miere si unul capacit.

Voinicul: Am vazut ca unii faguri sunt mai deschisi la culoare si altii sunt mai inchisi. De ce?

Albinuta Api: Foarte buna constatare. Cand fagurele e proaspat construit el are ceara galben deschis si cateodata aproape alba. Mierea la randul ei poate fi mai deschisa la culoare, mai galbena, mai portocalie, mai roscata, in functie de sortiment. In plus, pe masura ce trece timpul si din faguri se scoate mierea, ies generatiile de albine, noi curatam celulele, le propolizam usor iar fagurii devin mai inchisi la culoare.

 

Fagure in constructie
Albinutele construiesc fagurele pentru miere

 

Fagure in constructie
Fagure in constructie

 

Fagure contruit
Albinutele au terminat de construit fagurele

 

Fagurele gol in care albinele vor aduna mierea
Fagurele gol in care albinutele vor aduna mierea

 

Albinele aduna miere in fagure
Albinele depun miere in fagure

 

Fagure plin cu miere de albine
Fagure plin cu miere de albine

 

Capacirea fagurelui plin cu miere
Capacirea (sigilarea) fagurelui plin cu miere

 

Fagure cu miere capacit
Fagure plin cu miere si capacit

 

Voinicul: Multumesc Albinuta Api pentru toate aceste informatii interesante. Ca o concluzie, cand mi-e pofta de o bucatica de fagure, trebuie sa aleg un fagure cu miere bine capacit chiar daca celalalt arata mai frumos. Cel capacit e plin de miere in stare perfecta, este savuros si este plin de beneficii pentru mine.

Albinuta Api: Te iubesc Voinicule. Te astept cu drag de fiecare data sa povestim.

Ce vreau sa mai retii Voinicule este ca fagurele cu miere este cel mai pur, cel mai natural si cel mai sanatos desert posibil.

Taguri:

Adauga comentariu

Cod siguranta
Reincarca

CONTACTATI-NE