Tel:(+4) 0745.292.452
mierea de albine naturala

Cum recunosti mierea de albine naturala

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Cum recunoasteti mierea de albine naturala

Cu siguranta ati auzit despre mierea falsificata, des intalnita pe rafturile supermarketurilor. Aceasta nu doar ca isi pierde proprietatile si beneficiile, dar este si un pericol pentru sanatate, provocand dezechilibre la nivelul organismului.

Potrivit prof. univ. dr. Liviu Alexandru Marghitas. acesta afirma intr-o lucrare ce ii apartine, ca principalele modalitati de a falsifica mierea de albine sunt cele indirecte, cand albinele sunt hranite cu zahar si falsificari directe, cand se adauga substante corectoare pentru modificarea anumitor caracteristici si insusiri ale mierii.

Din dorinta de a produce multa miere intr-un timp scurt si cu putin efort, multi comercianti prefera sa apeleze la aceste substante care se utilizeaza in urmatoarele scopuri:
- pentru corectarea gustului: se adauga zahar, glucoza, zaharoza, glicerina si alti indulcitori sintetici;
- pentru corectarea culorii: se adauga caramel si culori de anilina, un produs chimic toxic;
- pentru cresterea consistentei: se adauga amidon, gelatina, clei si diferite gume;
- pentru impiedicarea fermentarii: se folosesc acid salicilic si acid benzoic;
- pentru neutralizarea aciditatii: sunt utilizate carbonat, bicarbonat si hidroxid de sodiu.

Toate aceste ingrediente sintetice care se adauga in mierea de albine pentru a-i modifica caracteristicile duc la distrugerea proprietatilor acestui produs, devenind chiar toxic.

De aceea, atunci cand cumparati miere este foarte important sa fiti atenti la urmatoarele lucruri:
- daca mierea de albine are un gust extraordinar de dulce, atunci probabilitatea ca aceasta sa fi fost falsificata prin indulcitori artificiali este foarte mare;
- daca mierea are un gust usor caramelizat, este foarte posibil sa fi trecut printr-un proces de supraincalzire pentru a capata o consistenta fluida sau a fost amestecata cu zahar ars;
- nu in ultimul rand, daca mierea nu va cristaliza la un moment dat, cu siguranta este falsificata. Cristalizarea este un proces ce intervine asupra mierii naturale, asa ca nu ezitati sa o consumati in aceasta stare.

Alte modalitati prin care puteti afla daca ati luat miere naturala sau miere contrafacuta sunt supunerea acesteia la cateva teste:
1. Puneti o lingura cu miere intr-un pahar cu apa. Daca mierea de albine se lasa pe fundul paharului, atunci este naturala.
2. O alta metoda este sa turnati putina miere de albine pe o hartie de filtru sau pe o sugativa, iar daca nu va fi absorbita, atunci este miere naturala.
3. Un test mai complex, dar foarte sigur este cel cu batul de chibrit: introduceti gamalia unui bat de chibrit in miere si lasati-l acolo cateva minute, apoi incercati sa ii dati foc. Daca se aprinde, atunci mierea este naturala. In caz contrar, mierea este contrafacuta.

Daca doriti sa nu fiti pacaliti cu privire la calitatea mierii de albine, tineti cont de toate aceste aspecte si incercati sa nu o cumparati de oriunde. Cel mai sigur loc din care puteti achizitiona miere naturala este direct de la producator.

Sfatul nostru este sa cititi eticheta inainte de a cumpara miere, pentru ca de multe ori este mentionat faptul ca produsele au fost modificate sau ca au in compozitie si alte substante.

Va provocam sa testati mierea achizitionata de la Fagurele cu miere pentru a va convinge ca intr-adevar avem miere vie, 100% naturala. Asteptam sa ne scrieti rezultatele!

Sursa: Ioana Tudor, 2013. Mierea, alimentul complet.

Taguri:

Comentarii   

# Rasp: Cum recunoasteti mierea de albine naturalaSimona Cristescu 2016-01-29 11:16
Am auzit acum ceva timp despre mierea falsificata si am ramas dezamagita de ceea ce am aflat! De atunci, incerc sa cumpar miere doar de la producator, insa cea mai buna mi se pare mierea de albine de la voi. E delicioasa :)
Rasp
# comentariul 1Lucian Barbu 2016-04-20 14:36
A fost o lungă perioadă de timp când am cumpărat miere doar din supermarket. Credeam (naiv) că, fiind supusă unor controale, pot avea garanţia faptului că e naturală. Aiurea!
Diferenţele, dintre mierea lor şi cea cumpărată de la voi, le-am observat imediat. De exemplu, o lingură din mierea voastră într-un pahar cu lapte călduţ, nu numai că se lasă pe fundul paharului, dar şi e necesar ca laptele să fie amestecat îndelung pentru ca mierea să se dizolve.
Într-adevăr aveţi o miere deosebită. :-)

Multumim!
Rasp
# Multumimfagurelecumiere.ro 2016-04-22 07:27
Multumim pentru vorbele frumoase. Ne bucuram ca ati putut face diferenta dintre mierea noastre naturala si cea din comert. Nimic nu ne multumeste mai mult decat un client fericit care are incredere in calitatea produselor noastre. Promitem sa ne straduim permanent sa oferim tot ce este mai bun de la albine.
Rasp

CONTACTATI-NE