Tel:(+4) 0745.292.452

Miere cruda, miere vie, miere raw sau miere bruta

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Miere cruda, miere vie sau miere raw?

Din ce in ce mai multa lume incepe sa foloseasca aceste expresii : miere vie, miere cruda sau miere raw. In principiu, toate cele trei variante ar trebui sa insemne acelasi lucru.

Si anume ca, cel putin, acea miere nu este procesata.

Miere vie este un termen mai demult folosit, dar care este foarte bine ales si foarte concludent. La majoritatea evenimentelor la care mergem, invitam vizitatorii sa guste miere vie, adesea evident in stare zaharisita smile! Multa lume trece, rade sau comenteaza de genul “Ia uite mierea aceea misca!”. Dar mai sunt si cunoscatorii care sunt atrasi cand vad anuntul si mierea cristalizata precum si cei deschisi, dornici sa invete, interesati sa afle mai multe despre alimentele valoroase.
Mierea raw este un termen mai nou, venit evident din afara. Din pacate traducerea care a inceput sa fie folosita, miere cruda, este usor neinspirata din punctul nostru de vedere. De ce? Pentru ca in cartile romanesti de specialitate, termenul de miere cruda este folosit atunci cand mierea nu a fost suficient maturata, nu a fost capacita si care poate avea un grad de umiditate mai mare si poate sa fermenteze.
O traducere mai buna credem ca ar fi “miere bruta”. Noua incepe sa ne placa din ce in ce mai mult aceasta expresie. Sau, o alta expresie relevanta pentru proprietatile nutritive si terapeutice ale mierii, ar fi miere terapeutica. Ce parere aveti?
Foarte des intalnim si “miere naturala”. Toata lumea vinde miere naturala dar foarte putini vand miere in stare naturala.
Important este ca mierea pe care o consumati sa fie direct din stup, extrasa la rece, nefiltrata, neprelucrata, nepasteurizata, cu adevarat in stare naturala.

Taguri:

Adauga comentariu

Cod siguranta
Reincarca

CONTACTATI-NE