You are currently viewing 5 remedii cu miere de albine pentru sezonul rece

Suntem la inceputul sezonului rece, iar frigul incepe sa se instaleze cu indrazneala, aducand cu el senzatii neplacute pentru organismul nostru: gripe, raceli si alte afectiuni pe care nu le dorim. Din fericire acestea pot fi tratate sau chiar prevenite din timp, intr-un mod natural, cu ajutorul remediilor pe baza de produse apicole. Daca sunt naturale, neprocesate si neprelucrate termic, veti simti din plin efectele benefice pentru sanatate. In plus nu au efecte adverse, iar gustul lor ii cucereste chiar si pe cei mai mofturori pitici. Cel mai cunoscut, indragit si delicios produs apicol este mierea de albine.

Mierea de albine are multiple beneficii si intrebuintari, fiind o adevarata comoara pentru corpul uman. Este o sursa excelenta de energie, intareste sistemul imunitar, combate senzatia de frig si actioneaza inclusiv la nivel extern.

Acest aliment minune nu ar trebui sa va lipseasca in perioada rece a anului daca doriti sa stati departe de afectiunile de sezon. Iata 5 remedii cu miere de albine care pot trata probleme extrem de comune:

1. RACELI
Raceala este cea mai comuna afectiune care apare in anotimpul friguros. Daca sunteti cuprinsi de o stare neplacuta si aveti simptome specifice care prevad o raceala, atunci uite ce trebuie sa faceti: stoarceti sucul de la 2 lamai si amestecati-l cu 3 lingurite de miere naturala, peste care turnati 100 ml de apa calda. Beti acest suc cu inghitituri mici si apoi stati la caldura sub patura.

2. DURERI IN GAT
Durerile in gat apar frecvent, mai ales iarna cand inhalam aer rece. Daca aveti senzatii de usturime in gat, mierea de albine amestecata cu un galbenus de ou crud poate fi solutia ideala impotriva acestei afectiuni. Este o combinatie delicioasa, care protejeaza mucoasa iritata si calmeaza inflamatia.

3. TUSE
Cand simtiti ca tusea persista si nu da semne de vindecare, incercati sa beti suc de ridiche neagra amestecat cu miere de albine. Are un gust placut si este un amestec cu proprietati calmante si expectorante. Scobiti o ridiche neagra, apoi umpleti golul ramas cu miere. Asezati-o pe o farfurie sau un bol si lasati-o cateva ore, dupa care sucul este gata de consumat.

4. INTARIREA IMUNITATII
Imunitatea poate sa scada odata cu venirea sezonului rece si are ca urmari contactarea gripei sau racelii. Pentru a evita aceste afectiuni care tulbura spiritul sarbatorilor, recomandam consumul a 3 lingurite de miere de albine in fiecare zi, timp de o luna. Organismul vostru va va multumi protejandu-va sanatatea si oferindu-va mai multa energie.

5. TEN DESHIDRATAT
Iarna nu aduce doar probleme ale organismului, ci si ale corpului la nivel extern. Una dintre cea mai intalnita este deshidratarea tenului. Aspectul neplacut al pielii uscate poate fi combatut usor cu o masca hranitoare. Aveti nevoie de o lingura de iaurt si o lingura de miere de albine pe care le veti amesteca intr-un bol. Dupa ce veti obtine un continut omogen, aplicati-l pe ten si lasati-l sa actioneze aproximativ 30 de minute. Veti obtine o piele frumoasa, mult mai hidratata si mai luminoasa. Se recomanda ca aceasta masca sa se utilizeze seara, dupa curatarea in profunzime a tenului.

Mierea cruda are calitati extraordinare. Incercati sa o consumati cat mai des, dar in cantitatile recomandate! Daca v-am convins de puterile ei miraculoase, va invitam sa incercati unul dintre aceste remedii si sa impartasiti cu noi rezultatele obtinute.

SURSA: “50 de leacuri cu miere”, carticica de la “Femeia de azi”

De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Lasă un răspuns