You are currently viewing Cand ma fac mare vreau sa fiu o albinuta
Extract de propolis cu o concentratie de 70%

Cand ma fac mare vreau sa fiu o albinuta

La scoala, doamna invatatoare ii intreaba pe copii ce vor sa fie cand vor creste. Raspunsurile lor au amuzat-o fantastic: musafir, printesa, super erou, patron. Insa unul i-a atras atentia in mod special: o albinuta.
Dna invatatoare: Viteazule, de ce vrei sa fii albinuta cand vei creste?
Voinicul: Pentru ca albinuta are un rol extrem de important in evolutia vietii noastre de pe pamant. In primul rand, favorizeaza polenizarea plantelor. Fara ele multe dintre aceste culturi nu ar produce roade, ceea ce ar insemna ca nu am mai manca fructe si legume. In al doilea rand, sunt singurele insecte din lume care produc hrana pentru om. Si nu orice hrana, ci un complex de vitamine si nutrienti benefici pentru organismul nostru. In plus, sunt foarte inteligente. Sunt capabile sa calculeze distante si unghiuri, raportandu-se la pozitia soarelui si la circumferinta pamantului, stiu cand urmeaza sa se schimbe vremea astfel incat sa se intoarca la stup in timp util si isi semnalizeaza una alteia pozitionarea surselor de hrana si potentialele pericole. Albinutele sunt insecte incredibile, cu o viata sociala complexa, organizata in mod impecabil. Cred ca sunt un bun exemplu pentru noi. Daca am actiona ca ele, societatea noastra ar fi mai eficienta.
Dna invatatoare: Ai perfecta dreptate, ti-ai ales un model foarte bun de urmat!
Voinicul: Multumesc frumos! Vreau cand o sa fiu mare sa fiu exact ca ele, harnic si preocupat de binele comun. Vreau sa ajut si eu oamenii la fel cum ne ajuta ele pe noi. De exemplu, in aceasta iarna, am scapat mult mai repede de durerea de gat folosind extractul de propolis conceput de albinutele din stupina noastra. Tata mi-a spus ca dezinfecteaza zona bucala, protejeaza caile respiratorii si ucide unele bacterii si virusuri. M-am imbolnavit rar, m-am vindecat mai repede decat de obicei si am putut apoi sa ies la joaca. Vreau si eu sa ajut oamenii sa nu se imbolnaveasca sau, daca se imbolnavesc, sa se vindece cu produse naturale.
Dna invatatoare: Este un gand nobil, Voinicule! Cu siguranta usi frumoase se vor deschide in fata ta astfel incat sa poti alege ceea ce iti doresti sa fii cand vei creste. Poti fi medic sau poti continua traditia familiei, promovand terapia naturala prin produse apicole.
Voinicul: Cu siguranta ma voi gandi la asta!