You are currently viewing Lectie de viata de la Einstein
Tinctura de propolis de concetratie 50% este un aliat natural puternic in lupta cu raceala si gripa.

Lectie de viata de la Einstein

Copiii se intorc de la joaca plini de julituri si zgarieturi.
Mami: Vai, ce ati facut, copii? Ati cazut?
Voinicul: Viteazul mi-a spus ca nu am curaj sa ma urc in varful unui copac. Si ne-am luat la intrecere.
Viteazul: Si am avut dreptate, nu ai reusit sa urci pana la varf. Eu am ajuns mai sus ca tine.
Voinicul: Nu e corect, tu esti mai mic si te poti strecura mai usor.
Viteazul: Nu are nicio legatura varsta sau inaltimea. Eu am reusit si tu nu. Eu sunt mai bun!
Mami: Ei haide, incetati! Mai intai tratam juliturile si apoi va explic cum e treaba cu intrecerea voastra.
Mami se duce apoi la dulapiorul medicinal si se intoarce cu o sticluta mica de propolis si putina vata.
Viteazul: O sa ma doara?
Mami: Nu doare, stai fara grija. Vom spala zona si vom tampona julitura ta cu tinctura de propolis pe care albinutele noastre ne-au daruit-o. Este una dintre cele mai puternice arme din arsenalul terapiei naturale. Albinutele o prepara primavara din rasina culeasa de pe mugurii si ramurile tinere de cires, visin, plop, mesteacan, brad, molid, castani si a altor specii de pomi fructiferi, la care ele adauga ceara si secretii proprii. Are o multitudine de substante benefice care refac tesuturile afectate de rani, le dezinfecteaza si le vindeca, cicatrizand zona. Hai si tu, Voinicule! E randul tau!
Voinicul: Da, ai dreptate, nu ma doare deloc cand tamponezi.
Mami: Ce v-am spus eu?! Si acum ca am rezolvat problema principala, o sa va pun o intrebare: dintre o pasare, un elefant si un peste, cine credeti voi ca ar ajunge mai repede in varful copacului?
Viteazul: Pasarea, bineinteles.
Mami: Si asta cumva spune ca elefantul si pestele ar fi incapabili? Sunt cumva mai slabi decat este pasarea? Au mai putine abilitati?
Voinicul: Nu chiar, elefantul nu ar putea pentru ca ar darama copacul. Este foarte mare de la natura. Si pestele nu poate trai daca iese din apa. Deci nu sunt mai slabi, sunt doar…diferiti.
Mami: Ei bine, ati raspuns singuri la intrebarea voastra. Faptul ca tu, Viteazule, ai reusit sa urci in varf si Voinicul nu, asta nu inseamna decat ca sunteti diferiti. Poate Voinicul va fi mai talentat ca tine la desen, iar tu vei dezvolta o pasiune pentru sporturi. Amandoi sunteti buni in felul vostru. Einstein spunea: „Toti suntem genii. Insa daca judecam un peste dupa abilitatea sa de a se urca in copaci, el va trai toata viata cu impresia ca nu este destept.” Asa ca jucati-va in continuare frumos, dar nu uitati ca amandoi sunteti speciali in felul vostru unic de a fi!