You are currently viewing Poezia Voinicului

Poezia Voinicului

Voinicul: Albinuta Api, am o tema foarte interesanta pentru scoala, dar voi avea nevoie de ajutorul tau.
Albinuta Api: Spune-mi, Voinicule, cu ce te pot ajuta?
Voinicul: Pana maine trebuie sa facem o poezie despre orice subiect care ne face placere. Eu vreau sa scriu despre voi, albinutele noastre dragi, despre bunatatile pe care voi le creati cu pasiune si impecabila organizare. Da-mi te rog o idee, care este produsul apicol pe care voi ni-l furnizati, cel mai popular si cautat?
Albinuta Api: Hmm…cu siguranta propolisul este. Are si o frumoasa istorie. Stiai ca provine din limba greaca si inseamna „apararea cetatii”?
Voinicul: Nu stiam. De ce se numeste asa?
Albinuta Api: A fost denumit astfel de catre invatatii greci care au analizat activitatea noastra din stup. Au observat ca noi folosim aceasta substanta ca mijloc de aparare impotriva mucegaiurilor si a microbilor, dar si impotriva intrusilor care intra in stup nepoftiti, viespi, furnici, albine din alta colonie (uneori albine salbatice) sau chiar pradatori mai mari, cum ar fi rozatoare sau reptile. Tot propolis folosim si pentru captusirea peretilor stupului, astfel incat sa nu se creeze curent in interior. Asadar, cu ajutorul propolisului noi ne aparam si protejam sanatatea stupului nostru.
Voinicul:
Wow, nu am stiut asta. V-ati construit o adevarata cetate.
Albinuta Api: Sigur ca da. Suntem ca si voi, o comunitate reala, cu reguli foarte stricte si clare, cu roluri bine asumate de fiecare. Avem un scop comun si toate eforturile noastre se concentreaza pe indeplinirea lui.
Voinicul: Si care este scopul?
Albinuta Api: Sa continuam sa producem bunatati apicole, atat pentru noi, cat si pentru iubitorii de natura care stiu sa pretuiasca tot ceea ce ea ne pune la dispozitie. Propolisul este pentru unii cercetatori un mister al naturii, pentru altii o minune, dar niciunul dintre ei nu poate nega beneficiile utilizarii sale. Cei care i-au studiat efectele au descoperit in propolis un adevarat medicament natural care distruge peste 20 de specii de bacterii, peste 30 de tipuri de virusuri si aproximativ 10 specii de fungi (ciuperci), dar si mucegaiuri.
Voinicul: E fantastic ce imi povestesti. Cred ca stiu exact cum va suna poezia mea. Ma simt inspirat. Fug sa imi pun gandurile pe hartie. Multumesc, Albinuta Api, ca impartasesti cu noi toate aceste informatii valoroase!

 

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole sau la orice alt ingredient din compozitia produsului.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Lasă un răspuns