Selected:

Lăptișor de matcă

25,00 lei45,00 lei

Out of stock

25,00 lei45,00 lei

Laptisorul de matca este unul din cele mai valoroase produse apicole.

Golește
Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe

9 utilizatori interesați de acest produs.

Descriere

Laptisor de matca – compozitie, proprietati

Laptisorul de matca este cel mai valoros si cel mai hranitor produs al stupului. Cu laptisor de matca sunt hranite larvele in primele trei zile si matca (regina) pe toata perioada vietii. Pentru a intelege cat mai bine proprietatile biologice deosebite ale laptisorului, trebuie sa stim ca matca eclozioneaza din celula in 16 zile, albina in 21 zile si trantorul in 24 de zile. In plus matca poate trai intre 3 si 5 ani fata de albine care traiesc in medie 40 zile si de asemenea regina poate depune si pana la 2000 de oua pe zi.

Este un produs al albinelor doici in varsta de 3-12 zile, compus din secretii ale glandelor hipofaringiene si mandibulare, precum si din alimente (polen). Materiile prime care asigură formarea laptisorului de matca sunt mierea si polenul ingerat.

Compozitia generala de laptisor de matca este: 67% apa, 13-18% proteine, zaharuri 11%, 6% acizi grasi, urme de vitamine K, D, E, A si vitamine din complexul B (niatina, biotina, piridoxina, acid folic, acid pantotenic). Din laptisorul de matca au fost izolati 18 aminoacizi liberi si combinati (acid glutamic, acid aspartic, alanina, glicina, leucina, lizina, metionina, etc). De asemenea, a fost demonstrata prezenta unor substante de tip hormonal.
Insusirile naturale initiale ale produsului se pot mentine prin congelare imediat dupa recoltare la temperatura de cel putin -18°C si pastrarea in aceasta stare neintrerupt.

Organoleptic, laptisorul de matca se prezinta ca o masa vascoasa, omogena cu granulatii fine. Are culoare galbuie sau alb-galbuie, usor vascoasa, cu miros caracteristic, usor aromat si gust slab acrisor, usor astringent.

Cand se va consuma laptisor de matca sau amestecuri apicole care il contin, se va folosi o lingurita din lemn sau din plastic, deoarece proprietatile sale specifice se modifica in contact cu orice tip de metal.  De asemenea, laptisorul de matca va fi tinut la frigider.

Este recomandat sa nu se consume laptisor de matca in a doua parte a zilei deoarece fiind un puternic energizant poate genera insomnii.

Densitatatea laptisorului de matca 1g=0,884 ml.

Atentie!
Contraindicatii: alergii la polen si laptisor de matca, astm bronsic la copii, delir si agitatie psihomotorie si altele;

Supliment natural nutritiv si elixir al frumusetii

Laptisor-de-matca
Laptisorul de matca este unul din cele mai valoroase produse apicole.

 

Voinicul: Mami, mami, ce folosesti acolo?
Mami: Imi prepar o masca de fata din ou si laptisor de matca pur. Este numita de vechii greci sursa tineretii vesnice, iar astazi, laptisorul de matca este considerat un elixir al tineretii, al sanatatii si al frumusetii. Se poate administra extern, dar si intern. Vrei sa gusti laptisor de matca? Este un produs al albinutelor.
Voinicul: Dar e acrisor! Nu-mi place! Credeam ca albinutele fac doar produse dulci.
Mami: Este un produs al albinelor tinere (doici) in varsta de 3-12 zile, care secreta hrana pentru larve si regina. Laptisorul de matca este cel mai valoros si cel mai hranitor produs al stupului, deoarece are cel mai mare continut de vitamine raportat la unitatea de volum.
Voinicul: Asta le face pe albinute sa fie asa puternice si harnice?
Mami: Da. Cu laptisor de matca sunt hranite micutii albinelor (larvele) in primele trei zile si regina lor (matca) pe toata perioada vietii. In cazul oamenilor, functioneaza ca supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu actiune energizanta, pentru vitalizarea si imunizarea organismului, pentru stres, oboseala, efort si pentru stimularea memoriei.  Iar pentru copii, stimuleaza cresterea. Uite, ti l-am dizolvat in miere, alaturi de polen si propolis. Gusta din nou. Cum e?
Voinicul: Da, e mult mai bun acum!
Mami: Stiam ca o sa-ti placa. Se recomanda doua cure de 6 saptamani, de obicei una primavara si una toamna pentru a face fata asteniilor, respectiv perioadelor reci ale iernii. O cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului.
Voinicul: Mai vreau! Mai vreau!
Mami: Pentru copii este de ajuns o lingurita pe zi, adica 0.5 g. Cand vei fi adult, doza uzuala va putea creste la  1-2 lingurite, adica 0,5-1 grame/zi. Iar in cazul tau, nu cred ca e mai loc pentru si mai multa energie! Hai, fugi la joaca!

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

11g, 5.5g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lăptișor de matcă”
×

Coș

Livrarea comenzilor noiembrie-decembrie 2019