Selected:

Păstură

60,00 lei

60,00 lei

Pastura este polenul crud prelucrat de albina in interiorul stupului. Este o proteina vegetala cu multiple beneficii pentru organism si folosita des in apiterapie pentru a ajuta in diverse afectiuni.

Golește
Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe

Descriere

Pastura – proteina stupului

Pastura este un produs al albinelor, mai putin cunoscut dar poate cel mai valoros din stup.
Din punct de vedere organoleptic se prezintă ca o pasta densa de culoare maro-portocalie, fara impuritati, cu gust acrisor, dulceag si aromat. Dupa ce este scoasa din faguri, pastura are forma unor granule (forma celulei de fagure). Pentru a-i pastra mai bine proprietatile, noi preferam sa o pastram bine tasata in borcanele inchise etans. Se poate consuma ca atare sau în amestec cu miere si cu alte produse apicole. Se pastreaza la rece.

Polenul odata ajuns in stup, este introdus in celulele fagurilor de obicei mai inchisi la culoare si sufera diverse transformari biochimice si structurale sub influenta modului de prelucrare si a substantelor adaugate de albine, temperaturii si umiditatii ridicate din stup, datorita modului de conservare, transformandu-se in pastura, denumita si “painea stupului’’. Ea este de fapt partea proteica din alimentatia puietului si a albinelor.

Pastura este superioara polenului, deoarece datorita modului de prelucrare, fermentare si conservare, puterea germinativa a polenului dispare, exina polenului, in general greu digerabila, este partial distrusa si dispar factorii alergogeni din polen. In plus pastura contine mai multa vitamina K si mai multe enzime.

Pastura naturala acopera toata gama de recomandari ale polenului crud insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.

Rezerva de sanatate pentru albinute si oameni

Pastura
Pastura este polenul crud prelucrat de albina in interiorul stupului.

 

Voinicul: Mami, mami, ce faci acolo?
Mami: Dragul meu Voinic, pregatesc proviziile de iarna: muraturi, zacusca si dulceata.
Voinicul: De ce, mami?
Mami: Pentru ca organismul nostru are in continuare nevoie de vitamine, insa iarna nu mai gasim legume proaspat scoase din pamant sau fructe care sa ajunga direct din copac pe masa noastra. Asadar, pregatesc din timp portia de sanatate pe care o vom savura pe toata perioada iernii.
Voinicul: Si albinutele noastre ce fac in perioada asta? Se pregatesc si ele?
Mami: Tati, vom avea nevoie de tine. Spune-ne cum se pregatesc albinutele pentru iarna?
Voinicul: Asa-i ca hiberneaza? Nu am vazut nici o albinuta iarna pe afara.
Capitanu: Familiile de albine nu hiberneaza iarna, asa cum te-ai astepta. Ele stau stranse in ghemul de iernare si isi continua activitatea. Produc caldura necesara mentinerii vietii si din februarie cresc puiet in spatiul limitat de dimensiunile ghemului.
Voinicul: Ce este ghemul de iernare?
Capitanu: Atunci cand temperatura scade sub 10°C albinele se aduna strans in jurul matcii, formand o sfera menita sa conserve caldura produsa de acestea prin miscari speciale din aripi, picioare si abdomen. Aceasta sfera se numeste ghem de iernare.
Voinicul: Si ce mananca?
Capitanu: Asa cum mami face rezerve pentru iarna, asa si albinutele isi fac rezervele lor, atat interne prin corpul gras, bine dezvoltat prin alimentatie abundenta in timpul toamnei, cat si externe, miere si pastura.
Voinicul: Mierea stiu ce este si cum se produce, dar pastura ce este?
Capitanu: Pastura este polenul recoltat de albinute si depozitat in faguri, care fermenteaza in mod natural timp de 3 luni. Conditiile de temperatura, umiditatea, modul de conservare, dar si substantele adaugate de albinute transforma polenul in pastura, un produs cu o valoare terapeutica si antibiotica de 3 ori mai mare decat polenul. Pastura se mai numeste si “painea albinelor” sau “polen innobilat” si este alimentul lor de baza, singura sursa de proteine a coloniei.
Voinicul: Si albinutele ne ofera si noua pastura?
Capitanu: Sigur ca da. Ne ofera pentru ca este folositoare atat pentru ele cat si pentru noi. Pastura are o puternica actiune antioxidativa, antitoxica, antiinflamatorie si regeneratoare. Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea, este foarte buna atat pentru cei cu probleme hepatice, cat si pentru persoanele cu anemii mai severe.
Voinicul: Si cand incepem si noi sa luam pastura?
Capitanu: Toate familia va face o detoxifiere profunda a organismului folosind pastura, chiar de luna viitoare. Ne vom da un refresh la inceput de an pentru a ne curati din interior catre exterior. Ne va prinde foarte bine, veti vedea!

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

100g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Păstură”

S-ar putea să-ți placă și…

×

Coș

Livrarea comenzilor noiembrie-decembrie 2019