Ghimbir cu miere
MIere cu ghimbir

Ghimbir cu miere

PROPRIETATILE SI RECOMANDARILE GHIMBIRULUI

Ghimbirul este un condiment originar din India, cultivat si folosit in special in zonele tropicale si subtropicale.

Desi este considerat o radacinoasa, ghimbirul este de fapt un rizom ce contine uleiuri volatile, compusi fenolici, vitaminele A, C, E, B1, B2, B6, minerale, substante cu rol antiseptic natural, rezine, mucilagii, celuloza, taninuri.

Ghimbirul este benefic pentru sistemul imunitar, ajuta digestia, este un puternic antiinflamator si analgezic, amelioreaza durerile de cap, de muschi, articulare, scade tensiunea, este unul din cele mai cunoscute ingrediente anticancerigene.

In timpul iernii stimuleaza circulatia si “ne incalzeste”, de aceea se spune ca e bun pentru maini si picioare reci, iar alaturi de miere costituie leacul impotriva racelii si gripelor de sezon.

Ghimbirul si mierea cand sunt combinate dau nastere unui remediu naturist care ajuta in tratarea si unui numar ridicat de afectiuni si datorita mierii care potenteaza actiunile benefice ale ghimbirului (tuse, raceala, gat rosu, nas infundat). Asadar, amestecul de ghimbir cu miere se foloseste adesea in amelorarea problemelor respiratorii, fiind un excelent expectorant. De asemenea, se dovedeste impreuna cu piperul negru un remediu eficient si in reducerea simptomelor astmului.

Ghimbirul este renumit pentru faptul ca amelioreaza problemele de tranzit intestinal, iar mierea nu face decat sa sporeasca si mai mult efectele benefice ale acestei radacinoase. Se poate folosi si pentru indepartarea efectelor indigestiei, a durerilor abdominale cauzate de acumulare gazelor in interiorul intestinelor. Amestecul este folosit de gravide pentru indepartarea starilor de greata.

Noi amestecam miere de salcam cu radacina de ghimbir razuita sau feliata si ce rezulta gasiti aici.

Lasă un răspuns

×

Coș

Livrarea comenzilor noiembrie-decembrie 2019