Hidromelul este o bautura a carei noblete infrunta milenii, preluind sacralitatea mierii de albine transformand-o din aliment in medicament.

Despre producerea acestei bauturi (denumita adesea si mied) au fost dezlegate multe taine dar nu toate. O parte din aceste taine se gasesc in lucrarea lui George Vouloir, “Nectar”, scrisa in 1935 si aparuta la Paris. In rezumat se conchide ca monozaharidele din miere, glucoza si fructoza, prin fermentatia anaeroba se transforma in monoalcool etilic asimilabil pe traseul digestiv, fara a afecta ficatul. Miedul disipa rapid in organism, fara a produce efecte daunatoare. Se consemneaza ca intre alte beneficii ale hidromelului, acesta este tonic fortifiant, activeaza circulatia sangelui, digestive, afrodisiac. 

 

 

George Vouloir afirma in 1935 ca viitorul apiculturii este hidromelul, al carui renume este inconjurat de o atmosfera de antichitate pagana si mitologica.

Hidromel Vouloir

This Post Has 2 Comments

  1. Razvan Dumitrescu

    Va fi la vanzare candva?

  2. FagureleCuMiere

    Momentan facem cantitati mici si sporadic, pentru consum propriu. Puteti face o intrebare pe telefon cand doriti.

Lasă un răspuns