Pastura este polenul crud prelucrat de albina in interiorul stupului. Este o proteina vegetala cu multiple beneficii pentru organism si folosita des in apiterapie pentru a ajuta in diverse afectiuni.

60,00 lei

Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe
(O recenzie client)
SKU: Nu se aplică Categorie: Etichetă:

Descriere

Pastura – proteina stupului

Pastura este un produs al albinelor, mai putin cunoscut dar poate cel mai valoros din stup.
Din punct de vedere organoleptic se prezintă ca o pasta densa de culoare maro-portocalie, fara impuritati, cu gust acrisor, dulceag si aromat. Dupa ce este scoasa din faguri, pastura are forma unor granule (forma celulei de fagure). Pentru a-i pastra mai bine proprietatile, noi preferam sa o pastram in borcanele de sticla, la rece. Se poate consuma ca atare sau în amestec cu miere si cu alte produse apicole.

Polenul odata ajuns in stup, este introdus in celulele fagurilor de obicei mai inchisi la culoare si sufera diverse transformari biochimice si structurale sub influenta modului de prelucrare si a substantelor adaugate de albine, temperaturii si umiditatii ridicate din stup, datorita modului de conservare, transformandu-se in pastura, denumita si “painea stupului’’. Ea este de fapt partea proteica din alimentatia puietului si a albinelor.

Pastura este superioara polenului, deoarece datorita modului de prelucrare, fermentare si conservare, puterea germinativa a polenului dispare, exina polenului, in general greu digerabila, este partial distrusa si dispar factorii alergogeni din polen. In plus pastura contine mai multa vitamina K si mai multe enzime.

Pastura naturala acopera toata gama de recomandari ale polenului crud insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.

Mai multe informatii despre pastura gasesti si in urmatoarele articole:

De reținut!
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

100g

1 recenzie pentru Păstură

 1. monica.anescu

  Păstura este cel mai puternic energizant pe care l-am gustat!
  Pe deasupra are și un gust foarte bun

Adaugă o recenzie

S-ar putea să-ți placă și…

 • Adaugă la dorințe
  Adaugă la dorințe
 • Adaugă la dorințe
  Adaugă la dorințe
 • Adaugă la dorințe
  Adaugă la dorințe