You are currently viewing Duble beneficii, dubla placere a gustului

Albinuta Api: Viteazule, de ce ai degetele verzi?
Viteazul: Api, stii ca imi plac tare mult nucile si nu mai am rabdare pana sa se coaca. Uite, ele acum sunt inca verzi, iar miezul lor, desi este inca necopt, are un gust placut. Singura problema este aceasta, imi pateaza degetele. Off!
Albinuta Api: Daca spui ca nu mai ai rabdare pana la toamna, uite, am ceva mult mai bun, care nu are decat beneficii pentru tine.
Viteazul: Ce este? Ce ai pentru mine?
Albinuta Api: Inchide ochii si gusta asta! Dar sa mesteci bine!
Viteazul: Iammiii, e tare dulce! E nuca!
Albinuta Api: Da, este miere cu nuci. Acest amestec este un desert dulce, cu foarte multe proteine si vitamine. Nutritionistii spun ca prin consumul de nuca, ajutam organisamul nostru sa fie mai puternic si bogat in vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P, grasimi nesaturate, acizi grasi Omega 3 si minerale preum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier. Si stii care este cea mai buna parte?
Viteazul: Spune-mi!
Albinuta Api: Nuca ajuta si la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare, la buna functionare a sistemului nervos si musculaturii. Alaturi de miere, proprietatile celor doua alimente se potenteaza reciproc si astfel, ne bucuram de duble beneficii si dubla placere a gustului. Nu degeaba in Egiptul antic se folosea foarte mult mierea in scoli. Se spune ca elevii care consumau miere erau mai dezvoltati fizic si intelectual.
Viteazul: Multumesc, Api! Mierea cu nuca este de acum preferata mea!