You are currently viewing 7 curiozități despre mierea de albine
Curiozitati miere

Mierea de albine este un adevarat elixir pentru sanatate, avand intrebuintari atat in medicina, cat si in cosmetica sau gastronomie. Contine vitamine, minerale, aminoacizi, acizi organici, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi si antioxidanti ce-i dau o valoare curativa uriasa.

Desi este deseori folosit drept indulcitor, acest produs apicol detine proprietatea extraordinara de a stimula ameliorarea numeroaselor afectiuni. Iata 7 lucruri surprinzatoare pe care cu siguranta nu le stiati despre mierea de albine:

1. Trateaza acneea
Puternic cicatrizant, mierea are proprietatea de a vindeca acneea si semnele lasate in urma acestei afectiuni neplacute a tenului. Puteti folosi comprese calde cu miere de salcam pentru a deschide porii, pe care sa le lasati 15-20 de minute pentru a actiona. Datorita valorilor antiseptice si antiinflamatorii, pielea va ramane curata si catifelata. Se poate adauga in amestec cu mierea si propolis.

2. Grabeste cresterea parului
Parul se afla in stransa legatura cu alimentatia si cu starile la care organismul nostru este supus zilnic. Stresul si modul dezorganizat in care mancam ne pot afecta calitatea firelor de par si pot incetini cresterea lor. Daca nu doriti sa va confruntati cu astfel de probleme puteti incerca un tratament natural cu miere de albine si ou. Amestecati cele 2 ingrediente pana se omogenizeaza, lasati compozitia obtinuta sa actioneze de la radacina pana la varfuri timp de 30 de minute, dupa care clatiti. Este o masca eficienta pentru hranirea si repararea parului, dar si a scalpului.

3. Reduce grasimea
In ciuda faptului ca mierea de albine are destul de multe calorii (325kcal/ 100g), 1-3 lingurite consumate zilnice pot ajuta la reducerea grasimii din sistemul cardiovascular si din rezervele corpului.

4. Inlatura respiratia urat mirositoare
Respiratia cu un miros neplacut poate fi deranjanta atat pentru dumneavoastra, cat si pentru cei cu care comunicati. Este de regula cauzata de unele afectiuni ale organismului, nu doar de neglijarea igienei orale. Pentru o respiratie proaspata, faceti gargara in fiecare dimineata cu apa calda in care ati amestecat o lingurita de miere de albine si putina scortisoara.

5. Calmeaza durerile de dinti
Sensibilitatea dintilor poate fi tratata cu o ingrijire medicala atenta. Daca durerile nu va dau pace, amestecati o lingurita de pudra de scortisoara cu cinci lingurite de miere. Aplicati pasta pe zona afectata de trei ori pe zi.

6. Ajuta in constipatie
Pentru cei cu probleme de digestie recomandam un tratament natural, fara medicamente, deoarece organismul se poate obisnui cu acestea si nu mai poate functiona normal in momentul in care este oprita administrarea. Mierea de albine este foarte eficienta in constipatie, are efect laxativ si depurativ. Pentru efecte maxime consumati cate 2 lingurite in fiecare dimineata pe stomacul gol, apoi beti un pahar cu apa la temperatura camerei.

7. Calmeaza greata si starile de voma
Greata si starile de voma sunt cele mai neplacute senzatii pe care corpul nostru le poate resimti. Pentru a le inlatura stoarceti sucul unei lamai si adaugati in aceeasi masura miere de albine. Tineti amestecul in gura timp de 1 minut, apoi inghititi-l. Veti simti efectele imediat.

In speranta ca v-ati convins de valorile extraodinare pe care le detine acest aliment miraculos, va recomandam sa consumati miere naturala daca va doriti o sanatate de fier, o piele si un par frumos, cu aspect ingrijit.

Sursa: Ioana Tudor. Mierea, alimentul complet.

De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Lasă un răspuns