You are currently viewing Coriandrul – minune pentru organism
Miere de coriandru

Voinicul: Mami, ce mancam astazi?
Mami: Ce va place voua mai mult: salata cu fasole neagra, ardei gras, rosii cherry, porumb dulce, ceapa verde si avocado.
Voinicul: Mmm…cu sos de coriandru?
Mami: Bineinteles. Cum ar putea fi salata asa gustoasa fara?
Voinicul:
Tot de la coriandru e si mierea asa gustoasa?
Mami:
Sigur. Coriandrul este o planta foarte apreciata, motiv pentru care este folosita in cosmetica (parfumuri), in farmaceutica (ceaiuri), in alimentatie (condiment), in apicultura (miere). Boabele de coriandru au un mare continut de elemente nutritive: vitamine (A, complexul de vitamina B si C), minerale (potasiu, fosfor, calciu, cupru, zinc, magneziu, etc.), fibre dietetice si acizi (oleic, ascorbic, palmitic si altele). Si, dupa cum stii deja, mierea mosteneste proprietatile alimentare si curative ale plantelor din care a fost adunata.
Voinicul: Deci si mierea de coriandru este benefica pentru organism?
Mami: Foarte benefica. Strabunii nostri o foloseau inca de atunci ca adjuvant in tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide. De asemenea, protejeaza ficatul si amelioreaza constipatia, indigestia si balonarea. In plus, are un gust bun si aromat.
Voinicul: De aceea bunicul mananca mereu miere de coriandru?
Mami: Da. Il ajuta si ii intareste organismul. Este recomandata tuturor celor care se confrunta cu astfel de probleme. Si acum, hai la masa! Salata e gata!