You are currently viewing Poveste inainte de culcare
Amestec apicol ce contine pastura, propolis si miere.

Inainte de culcare, Capitanu le povesteste copiilor, Voinicului si Viteazului, despre produsele stupului.
Capitanu: Copii, va aduceti aminte care sunt membrii familiei de albine?
Voinicul: Sigur. Avem matca, regina coloniei. Ea depune peste 1500 de oua pe zi. Sunt albinele lucratoare care hranesc si ingrijesc matca, ingrijesc puiutii, cladesc fagurii, curata celulele, ventileaza si apara stupul. De asemenea culeg polen si nectar pentru a le prelucra. Si mai sunt trantorii care au un singur rol: sa se imperecheze cu o regina, de obicei din alt stup.
Capitanu: Bravo, copii. Exact asa arata o familie de albine. Dar stiti ce produc albinutele pe langa miere?
Viteazul: Nu, ce anume?
Capitanu: Creaza pastura din polenul modificat prin fermentare, laptisor de matca din miere si polen, ceara din secretia lor glandulara, fagure din ceara mestecata si procesata si propolis din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, microelemente – cupru, zinc, mangan, cobalt, la care se adauga polen, flavonoide, secretii ale glandelor salivare ale albinelor.
Viteazul: Si care sunt cele mai benefice dintre toate aceste produse create de albinute?
Capitanu: Toate sunt utile organismului insa beneficiile lor difera. De exemplu, voi acum va pregatiti de gradinita. Veti intra in contact cu o multime de copii si oameni mari. In plus, se apropie sezonul rece. Pentru voi, in aceasta perioada, cel mai eficient produs este ApiPitic, un amestec de pastura, propolis si miere. Pastura ajuta la detoxifierea organismului intarind sistemul imunitar. Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale care tine gripa si raceala departe de voi. Iar mierea vine cu un complex de proprietati terapeutice imprumutate de la plantele din care a fost creata.
Voinicul: Si cand vom incepe sa luam ApiPitic?
Capitanu: Chiar de maine. Acum hai la culcare! Somn usor, vise placute! Albinutele sa va sarute!