You are currently viewing Vitaminele din dulap
Oțet de mere cu miere

Voinicul si Viteazul cotrobaie prin bucatarie.
Viteazul: Ia sa vedem ce gasim noi bun pe aici. Cauta repede in dulap! Acolo tine mami dulciurile.
Voinicul: Cred ca am gasit ceva. Pare a fi suc. Hai sa gustam!
Viteazul: Ce e asta? Are usor gust de miere si nu e miere!
Capitanu: Iar v-am prins, curiosilor. Ce tocmai ati baut nu este sucul care credeati voi. Este ceva mult mai bun si mai sanatos. Este otet de mere cu miere.
Viteazul: Otet? Tocmai am baut otet?
Capitanu: Da, dar este vorba de otetul de mere cu miere, sucul de mere fermentat, care si-a pastrat toate substantele benefice ale fructelor. Contine un complex important de vitamine, printre care vitamina A, C, K, D, si complexul de vitamina B si de asemenea calciu, sodiu, potasiu, fosfor si saruri minerale.
Viteazul: Tu si mami consumati acest produs?
Capitanu: Da, ca produs alimentar dietetic, ca produs pentru acrit sau in pregatirea salatelor. Il amestecam cu mierea naturala, care ia din aciditatea otetului si rezulta o bautura numai buna pentru sanatatea noastra. Alte persoane il beau in fiecare dimineata, cu cel putin 20 de minute inainte de micul dejun. Este un produs extraordinar, care nu se altereaza. Datorita proprietatilor sale, otetul de mere este folosit inca din timpuri stravechi. Acesta era utilizat pentru stimularea metabolismului, ingrijirea pielii, combaterea alergiilor si in cazul bolile respiratorii, a problemelor digestive sau de greutate.
Voinicul: Va las pe voi sa povestiti. Eu mai am treaba, in frigider nu am cautat.