Capaceala de albine (alte denumiri: capacele de fagure, capaceala sau descapaceala) este ceea ce rezulta la pregatirea ramelor de fagure pentru extractia mierii, cand se inlatura capacelele de pe celulele fagurelui.

20,00 lei29,00 lei

Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe
SKU: Nu se aplică Categorie: Etichetă:

Descriere

Capaceala de albine – productie 2024

Capaceala sau capacelele de fagure rezulta la extractia de miere de albine. Pentru ca mierea naturala sa fie complet maturata de catre albine trebuie ca fagurele cu miere sa fie minim 2/3 capacit. Pentru a se putea extrage mierea se inlatura capacelele de faguri cu ajutorul unui cutit sau unei furculite de descapacit. Capaceala de albine (se mai spune si capacele de fagure, capaceala sau descapaceala) este un amestec de miere, ceara si uneori propolis.

Capaceala poate fi folosita ca un dulce sanatos si reconfortant, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Capaceala trebuie tinuta intr-un loc uscat, intunecos si racoros, eventual si intr-un recipient inchis la culoare, altfel existand riscul aparitiei gaselnitei. Si fagurele de miere si capacelele sunt produse “vii” si permit dezvoltarea acestor larve, in special vara sau daca sunt tinute la caldura.

Pentru mai multe informatii citeste si articolulele:

Fagure cu miere si capaceala:

Invitatie la casuta albinelor

De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

230g, 350g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Căpăceală de albine”

S-ar putea să-ți placă și…

  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe
  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe
  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe