Selected:

Miere de Salcâm

18,00 lei45,00 lei

18,00 lei45,00 lei

Mierea de salcâm este cea mai apreciata datorita aromei sale si starii sale fluide natural pentru o perioada indelungata de timp. Va oferim miere vie, neprocesata, productie 2019.

Golește
Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe

Descriere

Va oferim miere vie de salcam din recolta 2019, miere cruda, neprocesata, nefiltrata.

Mierea de salcam este una din cele mai cunoscute si apreciate tipuri de miere de albine.

Mierea de salcam este usor de recunoscut datorita culorii (aproape incolora, galbui auriu deschis), gustului (dulce, specific) si consistentei inconfundabile (uniforma, fluida sau vascoasa).

Mierea de salcam este asimilata foarte usor si ofera organismului energie, substante bioactive si nutritive.

Continutul de fructoza este cu 41,7% mai mare in mierea de salcam comparativ cu celelalte tipuri de miere.

Avand cel mai mare continut in fructoza este sortul cu cea mai mare capacitate indulcitoare. De asemenea, tot datorita acestui fapt, mierea de salcam este singura miere naturala din Romania care nu cristalizeaza (de fapt ea poate cristaliza partial in aproximativ doi ani).

Mierea de salcam si secretul fluiditatii sale

Miere de Salcâm
Miere de Salcâm

Intr-o zi frumoasa de primavara Capitanu impreuna cu cei doi copii pregateau borcanele cu miere de salcam pentru a le trimite iubitorilor de produse apicole naturale care au comandat de pe www.fagurelecumiere.ro
Voinicul:
Tati, cum de mierea de salcam e asa diferita de celelalte? E asa lichida si transparenta.. De ce?
Capitanu:
Dragul meu, compozitia merii de albine este complexa. Toata mierea naturala cristalizeaza, adica se transforma din stare lichida in stare solida, asa cum ai observat si tu. La unele sotimente acest proces de transformare este mai rapid, la altele mai lent. Totul depinde de raportul dintre fructoza si glucoza. Astfel, o miere cu continut ridicat de fructoza isi pastreaza timp mai indelungat fluiditatea. Acesta este cazul mierii de salcam. Mierea de salcam are cel mai mare continut de fructoza, cu 41,7% mai ridicat decat al altor tipuri de miere. Ea poate ramane fluida chiar si pana la 2 ani. Iti aduci aminte ce este fructoza?
Voinicul: Sigur ca da. Fructoza este un zahar natural pe care il intalnim in fructe, miere si legume. In stare pura, fructoza a fost folosita de strabunii nostri inca din 1850 ca indulcitor.
Capitanu: Asa este. Si tocmai pentru ca are un continut ridicat de fructoza, mierea de salcam este recunoscuta pentru puterea ei de indulcire si pentru o usoara asimilare in organism, oferindu-i acestuia energie, substante bioactive si nutritive. Este recomandata de catre doctorii cu competente in apiterapie, copiilor, femeilor gravide, dar si persoanelor care au glicemia la limita superioara, adica un inceput de diabet.
Voinicul:
Tati, luam o pauza pentru a manca miere de salcam?
Capitanu: Bineinteles! 🙂

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

240g, 400g, 750g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de Salcâm”

S-ar putea să-ți placă și…

×

Coș

Livrarea comenzilor noiembrie-decembrie 2019