Mierea de mana obținută la padure de foioase. Vă oferim miere cruda de mana, neprelucrată termic, nefiltrata. Poate fi in stare fluida, vascoasa sau cristalizata in functie de momentul din an.

25,00 lei59,00 lei

Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe
SKU: Nu se aplică Categorie: Etichetă:

Descriere

Mierea de mana (miere de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.

Ce este mierea de mana si cum se obtine?

Mierea de mana se mai numeste si miere de padure deoarece ea se obtine in zonele de padure care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc).

Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala (mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determina sa culeaga orice substanta dulce, inclusiv mana.

Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, in mierea de mana, pe langa alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahar specific (melezitoza) care se presupune ca ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producatoare de mana. Acest tip de zahar are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mana în a carei compozitie melezitoza depaseste 15% poate cristaliza chiar in faguri, imediat ce a fost produsa de albine.

Miere de mana – proprietati

In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa cristalizeze mai greu. In general, mierea de padure are o consistenta fluida, vascoasa sau cristalizata. Mierea de mana are o culoare mai deschisa in forma cristalizata.

Culoarea mierii de mana este bruna, cu nuanta verzuie, rosiatica sau pronuntat negricioasa. Ca si intensitate, gustul mierii de mana este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorita continutului crescut de substante minerale care acopera in parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mana are o nuanta usor lesietica.

Mierea de mana contine substante antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti. De asemenea, a fost  evidentiat continutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.

Substantele minerale continute de mierea de mana sunt mai mari (de 5 sau chiar 10 ori ) decat în mierea de flori, la fel si substantele proteice si unii acizi.
Avand alta origine, ea este lipsita de uleiuri volatile si de aroma specifica mierii de flori. Mierea pura de mana are foarte putin polen, acesta provenind in special de la plantele anemofile.

Culoarea inchisa a mierii de mana (brun-verzuie inchisa) se datoreaza continutului bogat in substante minerale.

Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Asa cum am mentionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.

Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.

Despre secretele mierii si informatii despre beneficiile mierii crude oferite de FagureleCuMiere afli si din urmatoarele articole:

De reținut!

Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!

Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

240g, 400g, 750g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de Mană”

S-ar putea să-ți placă și…

  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe
  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe
  • Adaugă la dorințe
    Adaugă la dorințe