Selected:

Miere de Amorfă

14,00 lei35,00 lei

14,00 lei35,00 lei

Amorpha fruticosa este un arbust care creste salbatic pe luncile raurilor, in special pe malul Dunarii si in Delta.

Golește
Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe

Descriere

Amorpha fruticosa (denumita popular salcamul pitic sau salcamul rosu) este un arbust cu o inaltime de 1-3 m, care se dezvolta pe terenuri erodate, soluri nisipoase si în zone temporar inundate. Asadar se gaseste din abundenta in anumite zone pe malul Dunarii si in Delta.
Florile sunt mici, rosiatic-violet-albastrui, grupate în spice de 7-15 cm si infloresc in iunie-iulie.

va oferim mierea in starea ei naturala, vie, neprelucrata termic. Culoarea mierii de amorfa este rosiatic-portocaliu in stare fluida si portocaliu-pal in stare cristalizata. Gustul este dulce, cu un parfum specific si suav. In stare cristalizata are o granulatie fina.

Se poate gasi si sub denumirea de miere de amorpha.

Mierea de amorfa este un tonic general, cu caracteristici asemanatoare sortimentului de miere de salcam.

Mierea de amorfa si zborul deasupra florilor

Miere de Amorfă
Miere de Amorfă

In vizita la bunici, Viteazul si Albinuta Api se plimbau in gradina cu flori.
Voinicul: Albinuta Api, am tot urmarit zborul vostru printre flori si am observat ca, adeseori, survolati deasupra unei flori, dar nu va asezati pe ea. De ce?
Albinuta Api: Dragul meu, raspunsul are legatura cu campul electromagnetic al florilor. Si iti voi explica in detaliu despre ce este vorba. In zborul nostru, noi ne incarcam cu sarcina pozitiva prin miscarea aripilor si prin ciocnirea cu particule foarte mici din aer (praf, bacterii, molecule). Florile sunt incarcate cu sarcina negativa. O floare vizitata de o albinuta va imprumuta din sarcina pozitiva a acesteia, astfel campul electromagnetic al florii modificandu-se. Cand o alta albina zboara deasupra acelei flori, va simti campul modificat si intensitatea lui, astfel putand sa decida daca se merita sa se aseze pe floarea in cauza sau este mai bine sa mearga mai departe.
Voinicul: Este fantastica organizarea voastra, precum si toate simturile supranaturale care va ajuta sa fiti asa eficiente si rapide in munca.
Albinuta Api: Asa este. Muncim mult si de rezultatele noastre va bucurati si voi. Alegem cu grija florile, extragem cu dibacie polenul, il transportam cu atentie la stupi si il prelucram pentru a va oferi cea mai gustoasa, sanatoasa si naturala miere. Ai gustat vreodata mierea noastra de amorfa?
Voinicul: Da, este dulce, cu un parfum specific si suav. Stiu de la tata ca se produce in Delta Dunarii.
Albinuta Api: Este foarte speciala si foarte rara, produsa doar in Romania in cantitati foarte mici. O obtinem dintr-un arbust asemenea unui salcam pitic, care are spor si se dezvolta frumos doar daca apa nu este murdara sau contaminata. Denumirea lui stiintifica este amorpha fruticosa.
Voinicul: Si de ce este asa rara?
Albinuta Api: Pentru ca putin apicultori se incumeta sa isi duca albinutele la salcamii pitici din Dunare. Nu infloresc mereu si au nevoie de conditii speciale. Noi, in familia de la FagureleCuMiere, producem miere de amorfa in cantitati limitate. Profitati si bucurati-va cu totii de substantele bioactive si nutritive pe care le ofera organismului.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

240g, 400g, 750g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de Amorfă”

S-ar putea să-ți placă și…

×

Coș

Livrarea comenzilor noiembrie-decembrie 2019