Mierea de balta este culeasa de albine din nectarul florei spontane de pe malul Dunarii sau din Delta, la sfarsitul verii, cand este si menta inflorita. Va oferim o miere raw, neprocesata, cu o consistenta cremoasa si o aroma savuroasa.

14,00 lei35,00 lei

Golește
Adaugă la dorințe
Adaugă la dorințe
SKU: Nu se aplică Categorie: Etichetă:

Descriere

Miere de baltamiere crema naturala

Mierea de balta se extrage toamna si este ultimul cules al albinelor din sezonul apicol, dupa culesul de la floarea soarelui.

Pe malul si in Delta Dunarii, in zonele care au fost inundate primavara, dupa retragerea apelor, apare flora spontana care este compusa din butoias, sulfina, lemnie, palamida, izma si altele. Se mai foloseste si denumirea miere din Delta Dunarii. Altii mai folosesc denumirea de miere de menta pentru ca suna mai atractiv dar nu se poate considera miere de menta decat atunci cand cantitatea de izma este dominanta (peste 70%).

Culoarea variaza de la galben-roscat la verzui-brun. Poate avea un gust dulce-acrisor, cu o racoreala la final datorita mentei.

Nefiind prelucrata termic, mierea raw de balta cristalizeaza in granule marunte, avand astfel o consistenta cremoasa. I se poate spune si miere crema. Mierea de balta are un continut ridicat de vitamina C si este tonifianta.

Despre secretele mierii si informatii despre beneficiile mierii crude oferite de FagureleCuMiere afli si din urmatoarele articole:

 

De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

 

In Delta Dunarii cu Albinuta Api si Capitanu

Miere de Baltă
Miere de Baltă

 

Capitanu: Ce zi frumoasa de toamna!. Si ce loc minunat.. ne aflam in Raiul pasarilor si al pestilor, Delta Dunarii. Asculta freamatul stufului si zgomotele naturii, priveste pasarile migratoare..
Voinicul: Este foarte frumos aici, atat de multa liniste, atat de diferit de orasul nostru. Si uite..albinutele au ajuns pana aici. Dar ce fac la malul Dunarii? De ce stau acolo, Albinuta Api?
Albinuta Api: O sa iti arat exact ce facem noi in acest loc minunat. Primavara de regula creste nivelul Dunarii ca urmare a topirii zapezilor si ploilor abundente. Dupa o vara secetoasa, apele se retrag si apare flora spontana care este compusa din butoias, sulfina, lemnie, palamida, izma si altele. Din flora spontana noi producem miere de balta, cunoscuta si dupa numele miere de delta, miere de lunca, sau miere de menta, atunci cand cantitatea de izma este dominanta (peste 70%).
Voinicul: Si de ce este mierea de balta asa aparte?
Albinuta Api: Este populara deoarece are cantitati mari de vitamina C in componenta sa.
Capitanu: Are si un gust foarte bun dulce-acrisor, cu o racoreala la final datorita mentei.
Voinicul: Si cum ne ajuta?
Albinuta Api: Continand totodata si uleiuri volatile specifice, are proprietati antispastice si favorizeaza digestia. Strabunii o consumau mereu dupa masa in exact perioada asta: toamna. Acum o producem si este proaspata, asa ca hai sa savuram!

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gramaj

240g, 400g, 750g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de Baltă”

S-ar putea să-ți placă și…