Capitanu: Ce zi frumoasa de toamna!. Si ce loc minunat.. ne aflam in Raiul pasarilor si al pestilor, Delta Dunarii. Asculta freamatul stufului si zgomotele naturii, priveste pasarile migratoare..
Voinicul: Este foarte frumos aici, atat de multa liniste, atat de diferit de orasul nostru. Si uite..albinutele au ajuns pana aici. Dar ce fac la malul Dunarii? De ce stau acolo, Albinuta Api?
Albinuta Api: O sa iti arat exact ce facem noi in acest loc minunat. Primavara de regula creste nivelul Dunarii ca urmare a topirii zapezilor si ploilor abundente. Dupa o vara secetoasa, apele se retrag si apare flora spontana care este compusa din butoias, sulfina, lemnie, palamida, izma si altele. Din flora spontana noi producem miere de balta, cunoscuta si dupa numele miere de delta, miere de lunca, sau miere de menta, atunci cand cantitatea de izma este dominanta (peste 70%).
Voinicul: Si de ce este mierea de balta asa aparte?
Albinuta Api: Este populara deoarece are cantitati mari de vitamina C in componenta sa.
Capitanu: Are si un gust foarte bun dulce-acrisor, cu o racoreala la final datorita mentei.
Voinicul: Si cum ne ajuta?
Albinuta Api: Continand totodata si uleiuri volatile specifice, are proprietati antispastice si favorizeaza digestia. Strabunii o consumau mereu dupa masa in exact perioada asta: toamna. Acum o producem si este proaspata, asa ca hai sa savuram miere de menta si flori de balta!