You are currently viewing Supliment natural nutritiv si elixir al frumusetii
Laptisorul de matca este unul din cele mai valoroase produse apicole.

Supliment natural nutritiv si elixir al frumusetii

Voinicul: Mami, mami, ce folosesti acolo?
Mami: Imi prepar o masca de fata din ou si laptisor de matca pur. Este numita de vechii greci sursa tineretii vesnice, iar astazi, laptisorul de matca este considerat un elixir al tineretii, al sanatatii si al frumusetii. Se poate administra extern, dar si intern. Vrei sa gusti laptisor de matca? Este un produs al albinutelor.
Voinicul: Dar e acrisor! Nu-mi place! Credeam ca albinutele fac doar produse dulci.
Mami: Este un produs al albinelor tinere (doici) in varsta de 3-12 zile, care secreta hrana pentru larve si regina. Laptisorul de matca este cel mai valoros si cel mai hranitor produs al stupului, deoarece are cel mai mare continut de vitamine raportat la unitatea de volum.
Voinicul: Asta le face pe albinute sa fie asa puternice si harnice?
Mami: Da. Cu laptisor de matca sunt hranite micutii albinelor (larvele) in primele trei zile si regina lor (matca) pe toata perioada vietii. In cazul oamenilor, functioneaza ca supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu actiune energizanta, pentru vitalizarea si imunizarea organismului, pentru stres, oboseala, efort si pentru stimularea memoriei.  Iar pentru copii, stimuleaza cresterea. Uite, ti l-am dizolvat in miere, alaturi de polen si propolis. Gusta din nou. Cum e?
Voinicul: Da, e mult mai bun acum!
Mami: Stiam ca o sa-ti placa. Se recomanda doua cure de 6 saptamani, de obicei una primavara si una toamna pentru a face fata asteniilor, respectiv perioadelor reci ale iernii. O cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului.
Voinicul: Mai vreau! Mai vreau!
Mami: Pentru copii este de ajuns o lingurita pe zi, adica 0.5 g. Cand vei fi adult, doza uzuala va putea creste la  1-2 lingurite, adica 0,5-1 grame/zi. Iar in cazul tau, nu cred ca e mai loc pentru si mai multa energie! Hai, fugi la joaca!

 

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole sau la orice alt ingredient din compozitia produsului.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Lasă un răspuns