You are currently viewing Produsele stupului

PRODUSELE STUPULUI SI INTREBUINTAREA LOR IN COLONIE

Tot ceea ce produc albinele, produc pentru a ajuta la dezvoltarea coloniei. Albinele nu produc gunoi si cu siguranta nu polueaza. Ele chiar sunt foarte afectate de chimicale si poluare.

Astfel, mierea si pastura (polenul transformat de albine) reprezinta hrana lor. Partea energizanta si respectiv proteica din alimentatia lor.

Ceara este o secretie glandulara si ajuta la formarea cuibului, a fagurilor si la depozitarea hranei si a puietului.

Propolisul este folosit de catre albine la astuparea diferitelor crapaturi ale stupului, la lipirea ramelor intre ele, la spoirea celulelor in care matca va depune oua pentru a igieniza, la acoperirea cadavrelor unor daunatori mari (soricei, lupii stupului, sa) care au patruns in stup si nu pot fi eliminate (e un fel de mumifiere).

Laptisorul de matca este hrana pe care albinele doici o ofera larvelor de matca si matcilor adulte pe tot parcusul vietii acestora pentru a putea depune mii de ou pe zi in sezonul apicol si a asigura dezvoltarea familiei si perpetuarea speciei.

Veninul de albina este un produs de secretie, stocat in rezervorul cu venin al albinelor lucratoare si eliberat atunci cand albina se apara si inteapa.

Lasă un răspuns