You are currently viewing O lingurita de sanatate
Amestec apicol ce contine miere si propolis.

Viteazul: Mami, mami, ma doare tare gatul.
Mami:
Ce ai patit, Viteazul meu?
Viteazul:
Simt un disconfort la inghitire si o iritare in interior.
Mami:
Ia sa vedem daca ai amigdalele inflamate si rosii. Da, sunt. Cred ca te viziteaza un mic virusel. Din fericire, putem trata in mod natural, mai ales daca ne aflam intr-o stare incipienta a racelii. Ia aceste picaturi de propolis pe paine.
Viteazul: Nu vreau. Nu are gust bun.
Mami: O lingurita mica pentru un baiat viteaz? In 3 secunde nu se mai simte gustul propolistului.
Viteazul: Nu vreau!
Mami: Dar ce spui de o lingurita de miere cu propolis?
Viteazul: Hmmm, asta imi place. Este buna.
Mami: Sigur ca este si in plus se combina in mod fericit proprietatile celor doua produse apicole. Mierea este bogata in vitamine, enzime si saruri minerale, iar propolisul este un antiinflamator, antibacterian si antiviral, un antibiotic natural care face minuni.
Viteazul: Asa de puternic este propolisul?
Mami: Este recunoscut pentru calitatile sale din cele mai vechi timpuri. Stramosul nostru, medicul Pavel Meyer a folosit in spitale in timpul razboiului o alifie din vaselina si propolis pentru tratarea ranilor. Spre surprinderea tuturor, a dat rezultate mai bune decat medicamentele farmaceutice in actiunea de cicatrizare si formare a tesuturilor noi. De asemenea, pe scara larga, propolisul a fost folosit de medicii rusi in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Viteazul: M-ai convins. Da-mi miere cu propolis pentru ca vreau sa imi treaca durerea in gat. Va trece imediat?
Mami: Nu, dragul meu! Spre deosebire de produsele chimice care actioneaza asupra efectelor, produsele naturale actioneaza asupra cauzei. Iti vor intari organismul pentru a lupta singur impotriva bacteriilor si a virusilor. Incepem cura cu miere si propolis?
Viteazul: Da!