You are currently viewing Planta legendara din care se produce miere
Miere de Mentă

In curtea bunicilor, cei doi copii, Voinicul si Viteazul, culegeau plante pentru ierbar impreuna cu tatal lor.
Viteazul:
Tati, tati, asta ce planta este?
Capitanu: Este menta, dragul meu. Stiti de unde provine numele?
Voinicul: Nu, de unde?
Capitanu: In mitologia greaca se spune ca Persefona, sotia lui Pluto, a transformat-o pe nimfa Minthe intr-o planta de menta.
Voinicul: De ce a facut asta?
Capitanu: Pentru ca Persefona era geloasa pe atentia pe care sotul ei i-o oferea nimfei Minthe. Sotul nu a reusit sa inverseze vraja, dar a inzestrat-o cu un parfum deosebit si cu proprietati de vindecare.
Viteazul: De aceea menta are atat de multe beneficii?
Capitanu: Da. Inca din antichitate strabunii nostri erau constienti de valoarea medicinala si au utilizat-o ca leac din ierburi in Egipt, Grecia si Roma antica. Astazi ne bucuram de ceaiuri de menta, miere de menta, siropuri si multe altele. Insa, cel mai indicat ar fi sa o folosim proaspata si naturala, fara coloranti, fara zahar, fara adaosuri sintetice.
Voinicul: Asa cum albinutele ne-o ofera?
Capitanu: Exact asa. Mierea de menta de la FagureleCuMiere.ro ajunge din stupi direct la noi in casa, este miere vie care nu trece prin procesari sau prelucrari termice. Asadar, contine o cantitate mare de vitamina C si uleiuri volatile in stare pura. Este un bun aliat in lupta impotriva stresului, a anxietatii, a migrenelor. De mii de ani se foloseste la reglarea digestiei si in combaterea balonarii. O lingurita de miere de menta dupa fiecare masa s-a dovedit ca are un efect pozitiv asupra organismului.
Viteazul: Ce lume frumoasa. Fiecare planta are povestea ei si beneficiile sale?
Capitanu: Sigur ca da. Si o sa va povestesc despre fiecare in parte. Hai sa continuam ierbarul nostru.