You are currently viewing Ploaia si mierea de tei
Miere de Tei

Voinicul: Tati, tati, hai repede spre casa ca incepe ploaia! Unde e Albinuta Api? Era cu noi.
Capitanu: Albinutele au un sistem foarte sensibil de detectare a undelor din aer, putand chiar sa prevada furtuni si ploi. Orice astfel de fenomen meteo le pune viata in pericol, asadar se grabesc sa se intoarca in stup pentru a se proteja. Acolo este acum si Albinuta Api.
Voinicul: Fac si ele exact ce facem si noi: ne intoarcem acasa.
Capitanu: Exact. Se intorc cu nectarul cules care va fi transformat in miere gustoasa si sanatoasa. In aceasta perioada se produce cel mai mult mierea de tei. Este foarte apreciata si cautata. Stii ca eu cand merg la cate un eveniment si invit curiosii sau pasionatii de produse naturale sa guste din diverse sortimente de miere, aleg sa las mierea de tei ultima la degustat.
Voinicul: De ce, tati?
Capitanu: Pentru ca este cea mai aromata. Daca as oferi-o de la inceput, oamenii nu ar mai simti aroma celorlalte sortimente. Atat de puternic este gustul mierii de tei.
Voinicul: Dar de ce noi, in perioada asta, mancam miere de tei seara, inainte de culcare?
Capitanu: Pentru ca are proprietati calmante si linistitoare, ne ajuta sa avem un somn lin si odihnitor. Strabunii nostri o foloseau cu regularitate pentru a scapa de insomnii si pentru a reduce stresul. In plus, ajuta in tratarea racelii si gripei. Contribuie la reducerea tusei, dizolva mucusul si curata gatul. Si pentru ca noua ne place mai mult sa prevenim decat sa tratam, consumam miere pentru a ne bucura mai mult de tot ceea ce ne inconjoara, de ceea ce ne pune la dispozitie natura si oamenii minunatati pe care ii intalnim in viata noastra.