You are currently viewing Imunitate scăzută la copii

CONSUMUL DE PRODUSE APICOLE SI IMUNITATEA COPIILOR

Vacanta se apropie de sfarsit si in curand copii isi vor revedea colegii de scoala. Parintii stiu ce urmeaza: lupta cu raceli, muceli, viroze si alte cateva afectiuni ale aparatului respirator. Dar cei prevazatori incep odata cu pregatirea ghiozdanului si a tinutei pentru scoala si pregatirea sistemului imunitar al copilului prin metode naturale apeland la produsele apicole.

De real folos este propolisul, un produs al stupului folosit chiar de albine pentru protejarea sanatatii familiei.

In cartea doamnei Cristina Mateescu intitulata “Apiterapia – sau cum sa folosim produsele stupului pentru sanatate” se arata ca studiile efectuate pe subiecti umani au raportat o reducere a incidentei infectiilor respiratorii la copii, mai ales formele de rinite, faringite, amigdalite streptococice si bronsite. Propolisul poate fi folosit in stare simpla, prin pulverizare la nivelul cavitatii bucale cu efect imediat sau in amestecuri apicole realizate cu miere, pastura, polen crud, laptisor de matca, catina, sa. Este esential sa fii consecvent si sa consumi produsul care consideri ca raspunde cerintelor tale o perioada de timp de cel putin 4 saptamani. Apoi, dupa o pauza de 1-2 saptamani, sa se repete cura de imunizare. Tinand cont ca sezonul rece incepe de obicei cu fluctuatii de temperatura care ne prind pe picior gresit si ca aportul de vitamine si minerale din fructele si legumele proaspete incepe sa se reduca, tot ce putem face e sa ne folosim de alte mijloace naturale complementare pentru a sustine buna functionare a organismului.

Asadar, la intrebarea destul de frecventa “Ce produse dati copiilor pentru imunitate, de-a lungul sezonului rece?” raspunsul este “Capaceala, fagure cu miere, tinctura de propolis 50% sau extract de propolis 70%, sirop nepasteurizat de catina cu miere si, cu perseverenta, amestecuri apicole ce pot contine: polen crud, laptisor de matca, propolis, catina, pastura, toate sau o parte din ele mixate in miere de salcam. Studiati amestecurile noastre: ApiBun, ApiVoinic, ApimunoPlus, ApiPitic, ApimunoMax.

De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca este miere cruda si atesta calitatea superioara.
Deoarece produsele apicole sunt obtinute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si eficienta produselor.

Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole sau la orice alt ingredient din compozitia produsului.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.
Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.

Lasă un răspuns