Tel:(+4) 0745.292.452
miere naturala proprietati curative

Mierea naturala - caracteristici, proprietati, cristalizare

Caracteristicile organoleptice si cristalizarea mierii

Mierea este un aliment natural extreme de valoros produs de albine prin trasformarea enzimatica a nectarului floral sau a unor sucuri extraflorale. Asadar, dupa origine sunt doua tipuri de miere naturala (evident intotdeauna doar produsa de albine): florala (din nectarul florilor) si extraflorala (miere de mana sau de padure). Mierea de albine din nectarul florilor poate fi monoflora: miere de salcam, miere de tei, miere de floarea soarelui, miere de rapita si miere poliflora (din mai multe plante melifere): miere de mai, miere de balta, miere de faneata, etc. Mierea de mana poate fi de origine animala sau vegetala. De asemenea, poate fi obtinuta in zona padurilor de conifere (de brad, de pin, etc) sau in zona padurilor de foioase (de stejar, de fag, etc).

sortimente de miere naturala proprietati

Sortimente de miere - proprietati si recomandari terapeutice

Proprietatile si recomandarile terapeutice ale diferitelor sortimente de miere

Mierea poliflora

Mierea poliflora este cea mai cunoscuta dintre toate sorturile de miere de albine.

Mierea poliflora este rezultata din nectarul mai multor flori si datorita acestui lucru este una din cele mai complete sortimente de miere. Mierile poliflore sunt diferite in functie de plantele din care albinele culeg nectarul.

Mierea poliflora are in general culoare galben-rosiatic si consistenta fluida, vascoasa sau cristalizata.

Datorita faptului ca ea inglobeaza nectarul de la zeci sau sute de plante medicinale, mierea poliflora imprumuta din proprietatile terapeutice ale acestora si astfel este una din cele mai complexe mieri ca si actiuni terapeutice. Printre proprietatile principale ale mierii poliflore enumeram: dezinfectanta, antiseptica, calmanta, diuretica, laxativa.

laptisor de matca proprietati

Laptisor de matca – proprietati si recomandari

Beneficiile laptisorului de matca

Laptisorul de matca este cel mai valoros si cel mai hranitor produs al stupului. Cu laptisor de matca sunt hranite larvele in primele trei zile si matca (regina) pe toata perioada vietii. Pentru a intelege cat mai bine proprietatile biologice deosebite ale laptisorului, trebuie sa stim ca matca eclozioneaza din celula in 16 zile, albina in 21 zile si trantorul in 24 de zile. In plus matca poate  trai intre 3 si 5 ani fata de albine care traiesc in medie 40 zile si de asemenea regina poate depune si pana la 2000 de oua pe zi.

CONTACTATI-NE