Tel:(+4) 0745.292.452

Miere de Coriandru

Pagina:

Mierea de coriandru - scurta descriere

Coriandru este o planta cu intrebuintari multiple: in cosmetica (pentru parfumuri – sa simtiti mirosul unui lan de coriandru inflorit); in farmaceutica (ceaiuri); in alimentatie (condiment). Din fericire, in Dobrogea se mai cultiva inca suprafete acceptabile cu coriandru.

Mierea de coriandru are o culoare rosiatica, este aromata si parfumata.

Imediat dupa recoltare, gustul mierii de coriandru este foarte neplacut, insa dupa circa o saptamana, acesta se transforma intr-unul foarte delicat.

Mierea de coriandru neprelucrata termic, neprocesata (miere vie) poate fi in stare fluida, vascoasa sau cristalizata, in functie de perioada din an.

 

Coriandrul – minune pentru organism

Voinicul: Mami, ce mancam astazi?
Mami: Ce va place voua mai mult: salata cu fasole neagra, ardei gras, rosii cherry, porumb dulce, ceapa verde si avocado.
Voinicul: Mmm.. cu sos de coriandru?
Mami: Bineinteles. Cum ar putea fi salata asa gustoasa fara?
Voinicul:
Tot de la coriandru e si mierea asa gustoasa?
Mami:
Sigur. Coriandrul este o planta foarte apreciata, motiv pentru care este folosita in cosmetica (parfumuri), in farmaceutica (ceaiuri), in alimentatie (condiment), in apicultura (miere). Boabele de coriandru au un mare continut de elemente nutritive: vitamine (A, complexul de vitamina B si C), minerale (potasiu, fosfor, calciu, cupru, zinc, magneziu, etc.), fibre dietetice si acizi (oleic, ascorbic, palmitic si altele). Si, dupa cum stii deja, mierea mosteneste proprietatile alimentare si curative ale plantelor din care a fost adunata.
Voinicul: Deci si mierea de coriandru este benefica pentru organism?
Mami: Foarte benefica. Strabunii nostri o foloseau inca de atunci ca adjuvant in tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide. De asemenea, protejeaza ficatul si amelioreaza constipatia, indigestia si balonarea. In plus, are un gust bun si aromat.
Voinicul: De aceea bunicul mananca mereu miere de coriandru?
Mami: Da. Il ajuta si ii intareste organismul. Este recomandata tuturor celor care se confrunta cu astfel de probleme. Si acum, hai la masa! Salata e gata!

Company MAXXmarketing GmbH

CONTACTATI-NE